clanak False

Svetom misom završena svečanost proslave Dana grada

Kao i svake godine, proslava Dana grada Zagreba završila je misnim slavljem u Zagrebačkoj katedrali koje je predvodio pomoćni zagrebački biskup msgr. Mijo Gorski, a na kojemu je, kao prikazni dar, gradonačelnik Milan Bandić na oltar prinio zavjetnu svijeću grada Zagreba Majci Božjoj od Kamenitih vrata
31.05.2011.

Kao i svake godine, proslava Dana grada Zagreba završila je misnim slavljem u Zagrebačkoj katedrali koje je predvodio pomoćni zagrebački biskup msgr. Mijo Gorski, a na kojemu je, kao prikazni dar, gradonačelnik Milan Bandić na oltar prinio zavjetnu svijeću grada Zagreba Majci Božjoj od Kamenitih vrata.

Ove godine, uz Dan grada, izostala je, već tradicionalna procesija ulicama grada Zagreba, koja će se održati u subotu, 4. lipnja, na bdijenju mladih s papom Benediktom XVI.

Tom će prigodom, na simboličan način, gradonačelnik Bandić papi Benediktu uručiti ključeve Grada Zagreba, a mladi iz cijele Hrvatske, njih četrdesetak iz svih hrvatskih biskupija, na večernje će bdijenje donijeti zavjetnu sliku Majke Božje od Kamenitih vrata.

Pogledajte i druge foto galerije, pročitajte o događanjima vezanim uz 31. svibnja, Dan grada Zagreba i blagdan njegove zaštitnice.


Gradske vijesti - 2011.