clanak False

Svjetski dan srca / Dan Medvednice / Turnir "Plamen dobrote" / Akcija "Za ljepši grad"

Na Medvedgradu obilježena 30. obljetnica Parka prirode Medvednica / Puštanjem balona u obliku srca simbolično otvorena središnja manifestacija u povodu Svjetskog dana srca...
24.09.2011.

24. rujna 2011._Uređenje pothodnika između novozagrebačkih naselja Utrine i Zapruđe


„Danas je Medvednica sa svojim izletištima i žičarom, svojim planinarskim domovima i rekreativnim terenima, uređenim vodotocima i staništima - utočište, odmorište i oaza mira, ne samo za mnogobrojne Zagrepčane nego i za turiste i goste kojih je iz dana u dan sve više i više"- riječi su kojima se, između ostalog, u subotu gradonačelnik Milan Bandić obratio okupljenima na obljetnici 30 godina Parka prirode Medvednica na Medvedgradu. Osim projekcije filma Tomislava Rataja „Park prirode Medvednica - očima promatrač“, u sklopu obljetnice, uslijedio je tradicionalni festival “Srednjovjekovni dani na Medvednici“.

Odredbom Ustava Republike Hrvatske 1981. ovo prirodno i kulturno bogatstvo tretira se kao park prirode, a osim što služi kao izletište i mjesto za rekreaciju, značajni su i kulturno-povijesni spomenik Medvedgrad, te Sljemenska kapelica.
Ranije tog dana, u 9,15 u Nogometnoj akademiji Marić, gradonačelnik je otvorio tradicionalni malonogometni turnir Plamen dobrote . Turnir je humanitarnog karaktera na kojemu je sudjelovalo oko 10 - 15 ekipa sa 10 igrača, a sva prikupljena sredstva bit će donirana Boćarskom klubu Društva distrofičara Zagreb koji je ujedno i organizator ovog turnira. 

Sajam zadruga hrvatskih branitelja okupio 250 izlagača

Nakon turnira, na Trgu bana Jelačića, u društvu državnih dužnosnika i ostalih visokih uzvanika, gradonačelnik je obišao 7. sajam zadruga hrvatskih branitelja, organiziran u sklopu provedbe programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih. Na sajmu se okupilo oko 250 izlagača te preko 600 sudionika, a naglasak je bio na mogućnostima razvoja zadruga hrvatskih branitelja u sklopu Europske unije. 

Svjetski dan srca: Jedan svijet, jedan dom, jedno srce

U povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, među ostalima i u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje, na Trgu Petra Preradovića, održana je javno zdravstvena akcija pod nazivom Jedan svijet, jedan dom, jedno srce, čiji je početak gradonačelnik simbolično obilježio puštanjem balona u obliku srca. Posjetiteljima su se nudili razni edukativni materijali i savjeti. Ove godine je Svjetski dan srca posvećen uklanjanju rizičnih čimbenika kardiovaskularnih bolesti u obitelji započet konferencijom za novinare, održanom u petak, 23. rujna, u zgradi gradske uprave.

 

Očistivši dio zida od grafita u pothodniku koji spaja novozagrebačka naselja Zapruđe i Utrine, te pohvalivši djelo sugrađana koji su, u društvu s poznatim sportašima i estradnim umjetnicima od jutra bojali rukohvate i dizalo za invalide, gradonačelnik se pridružio akciji Obiteljskog radija d.o.o. - Antene Zagreb. Riječ je o akciji koja se, pod nazivom Za ljepši grad, održava drugu godinu zaredom, a s ciljem da se zajedničkim naporima građana, Grada i Antene doprinese kvaliteti življenja u našemu gradu. Gradonačelnik će, najavio je, podržati i sljedeće Antenine akcije najavljene za listopad. Tada će se uređivati pothodnik u Runjaninovoj i dvorište Dječjeg vrtića Siget.

Akcija Za ljepši grad - očišćeni grafiti u pothodniku Zapruđe - Utrina

 


Gradske vijesti - 2011.