clanak False

Svjetski dan zdravlja

Pod motom Bez akcije danas, nema lijeka za sutra, i s naglaskom na temu rezistencije antibiotika te upoznavanje s HIV-om, obilježava se 7. travnja - Svjetski dan zdravlja. Ove će se godine, od 6. do 9. travnja, pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, obilježiti nizom aktivnosti na frekventnim punktovima u gradu.

06.04.2011.


Pod motom Bez akcije danas, nema lijeka za sutra, i s naglaskom na temu rezistencije antibiotika te upoznavanje s HIV-om, 61. godinu zaredom obilježava se 7. travnja - Svjetski dan zdravlja. Ove će se godine, od 6. do 9. travnja, pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, obilježiti nizom aktivnosti na frekventnim punktovima u gradu.

Čulo se to na konferenciji za novinare koju su organizirali predstavnici Ureda za zdravstvo i branitelje koju je predvodio pročelnik Zvonimir Šostar. Posebno je najavljeno proglašenje Šampiona zdravlja, osobe izabrane od građana, koja svojim djelovanjem podiže svijest ljudi u svojoj okolini o različitim problemima koji utječu na zdravlje, a čije će proglašenje biti 9. travnja na Trgu Petra Preradovića.

Osim proglašenja Šampiona zdravlja, građani će se svakodnevno moći informirati o raznim zdravstvenim problemima na Trgu kralja Tomislava, gdje će biti postavljen INFO šator. U suradnji Ureda za zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo i Plive, od 7. travnja do 31. svibnja, moći ćemo zbrinuti stare lijekove na lokacijama Domova zdravlja Zagreb u skladu s najvišim svjetskim standardima.

PROGRAM događanja povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja


Gradske vijesti - 2011.