clanak False

Terry Fox Run 2020 - humanitarna prodaja majica

12.09.2020.
Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić pridružila se u Gajevoj ulici tradicionalnoj prodaji majica u okviru humanitarne akcije Terry Fox Run 2020., koja se već 21 godinu održava u Zagrebu. Prikupljena sredstva tijekom akcije bit će donirana Institutu Ruđer Bošković u svrhu otkrivanja novih biomarkera i kombinacije terapija za karcinom dojke.

Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem već 21 godinu podržava ovu globalno prepoznatljivu humanitarnu akciju. Također, kao i uvijek, vjerujemo u humanitarni senzibilitet zagrepčanki i zagrepčana, koji se uvijek rado odazovu ovakvim akcijama, te daju svoj doprinos razvoju znanosti i medicine. U ova izazovna vremena, kada najviše pažnje pridajemo pandemiji koronavirusa, aktivnosti poput današnje su od iznimne važnosti, jer vrlo je važno ne zaboraviti na važnost preventivnih pregleda i opasnosti od drugih bolesti o kojima moramo voditi računa, rekla je zamjenica Majić

Kako je cijeli svijet pogođen pandemijom koronavirusa, neće se održati središnja trka na Jarunu, a organizatori su osmislili alternativne pristupe kako bi sve okupili u zajedničkom duhu. Osim tradicionalne kupnje majice, sudjelovati se može i putem online prodaje te donacija putem FB stranice i KEKS Pay aplikacije uz poticaje građana da šalju individualne fotografije i video zapise vlastitih aktivnosti u TRF majici. Objava kompilacijskog videa biti će uz pjesmu dječjeg zbora Zagrepčanke i Dečki „Run Terry Run“ 15. listopada 2020. godine.

Humanitarnu akciju organizira Veleposlanstvo Kanade u suradnji s glavnim organizatorom tvrtkom MPG i suorganizatorima: Hrvatskom ligom za borbu protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO.

Aktivnosti