clanak False

Tri nova slučaja pozitivnih na COVID-19

03.08.2020.
U Zagrebu su u protekla 24 sata evidentirana tri slučaja pozitivnih na Covid-19. U protekla tri dana vikenda testirana je 981 osoba, a pozitivno je njih 42. Ukupno je sada 190 aktivnih slučaja, dok se u samoizolaciji nalazi 396 osoba, objavljeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera Civilne zaštite.

„Od subote, 1. kolovoza u okviru preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a koje se tiču mjera postupanja u slučaju bolesti gostiju u turističkom smještaju, uspostavljena je karantena, odnosno jedinica za izolaciju u zajednici, na Sljemenu. Karantena je smještena u hotelu Tomislavov dom i raspolaže s 11 jednokrevetnih i 33 dvokrevetne sobe. U ovome trenutku niti jedan domaći ili strani gost ne nalazi se u karanteni“ izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.


S obzirom na promjenjiv trend kretanja broja novooboljelih, gradonačelnik Milan Bandić još je jednom pozvao sugrađane na dodatan oprez i samodisciplinu.

Što se tiče poplava, gradonačelnik je istaknuo kako će se do četvrtka utvrditi broj pristiglih prijava. Paralelno sa zaprimanjem prijava raspisat će se i Javni poziv za angažman stručnjaka koji će prijavljene objekte pregledati. „Nismo u mogućnosti proglasiti elementarnu nepogodu jer je već u ovome trenutku vidljivo kako štete od poplave ne prelaze zakonski uvjet za proglašenje elementarne nepogode, ali ljudima ćemo nakon utvrđivanja šteta svakako pomoći. Prvenstveno ljudima kojima je ugrožen jedini dom“ kazao je gradonačelnik Bandić.

Kada je riječ o ljudima smještenima u SD Cvjetno naselje, gradonačelnik je rekao kako će Grad Zagreb po istome principu, po kojemu je do sada dodijelio 21 stan, preostalim obiteljima koje se tamo još uvijek nalaze, a kojima je ugrožena jedina nekretnina, također izaći u susret i pomoći, tako da nitko neće ostati bez krova nad glavom.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva izvijestili su kako je tijekom vikenda prikupljeno 131 tonu građevinskog otpada sa 65 lokacija.


 

Gradske vijesti - 2020.