clanak False

U pripremi 5. međunarodni salon auto karikature

Organizatori Međunarodnog zagrebačkog salona auto karikature  uručili su gradonačelniku grand prix s prošlogodišnjeg salona – karikaturu rumunjskog autora Dorua Axintea, na temu tehnički pregled i tehnička ispravnost vozila.
01.02.2011.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros predstavnike humorističke naklade HUNA, organizatore Međunarodnog zagrebačkog salona auto karikature koji su mu, kao glavnom pokrovitelju izložbe, četvrtu godinu zaredom, uručili grand prix s prošlogodišnjeg salona – karikaturu rumunjskog autora Dorua Axintea, na temu tehnički pregled i tehnička ispravnost vozila.

Ovogodišnji, 5. međunarodni zagrebački salon auto karikature, natječaj za koji se upravo priprema i to s temom Pomoć na cesti, organizira se u povodu 110. obljetnice prvog pojavljivanja automobila u Zagrebu (Ferdinand Budicki, 1901. – automobilom za dva dana došao iz Beča u Zagreb) i 105. obljetnice utemeljenja HAK-a, stalnog sponzora prve nagrade Salona.

Kako se čulo, Salon auto karikature ima stalnu temu – Auto u različitim područjima čovjekova rada i življenja, uvijek s ekološkim naglaskom, pa se tako već sad razmišlja i o budućim temama kao što su taksi, ljubav u automobilu, javni prijevoz...

Osim gradonačelnika Bandića, u ime Grada, na susretu u gradskoj upravi bili su pročelnici za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i pročelnik za prostorno uređenje, graditeljstvo i promet Davor Jelavić, u društvu s pomoćnikom Mijom Bezerom, koji je bio i član prošlogodišnjeg ocjenjivačkog žirija. Organizatore je predstavljao autor izložbe Ivica Palatinuš, u društvu s predsjednikom prošlogodišnjeg ocjenjivačkog žirija Zvonimirom Beškerom i članom Nenadom Zuberom, te dizajnerom i realizatorom izložbe Ivanom Palatinušom.


Gradske vijesti - 2011.