clanak False

U Zagrebu tijekom vikenda 42 nova slučaja zaraze

27.07.2020.
U Zagrebu su od petka do danas zabilježena 42 nova slučaja zaraze virusom Covid-19, a ukupno je 190 aktivnih slučaja, objavljeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera Civilne zaštite.

Od novooboljelih, 32 su kontakti ranije zaraženih osoba, sedam su nejasne anamneze, dok su ostali slučajevi uvezeni iz inozemstva - dvoje s Kosova te jedan iz Francuske.
 
„U petak je bilo 25 slučajeva zaraze, u subotu 15 dok je u nedjelju bilo samo dvoje pozitivnih“, rekao je Zvonimir Šostar iz Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar. Napomenuo je da su gradske zdravstvene ustanove opremljene dovoljnom količinom zaštitne opreme te da rade prilagođeno novonastalim epidemiološkim uvjetima.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je zadovoljstvo time što su u nedjelju zabilježena samo dva slučaja, dodajući da narednih dana očekuje variranje u broju novooboljelih. „Veseli nas što posljednja tri tjedna bilježimo veći broj ukupno izliječenih u odnosu na broj zaraženih. Početkom mjeseca smo brojili 380 zaraženih, sada je ta brojka prepolovljena“, rekao je gradonačelnik te je zahvalio građanima što se pridržavaju mjera opreza.  

Iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da su redari tijekom vikenda prikupili 78 tona građevinskog otpada s 48 lokacija.

Na pitanje o sanaciji štete od poplave koja se dogodila u subotu, gradonačelnik Bandić je istaknuo "Mi ćemo ljudima izaći u susret i pomoći. Nećemo ih ostaviti na mokrome".

Gradske vijesti - 2020.