clanak False

Urbanisti Južne Koreje posjetili ZgForum te se interesirali o strategijama i prostornom razvoju Grada Zagreba

12.06.2017.

Dvadesetak izaslanika gradskih ureda za urbanističko planiranje i revitalizaciju urbanih područja provincije Chungcheongnam-do iz Južne Koreje posjetilo je 9. lipnja 2017. godine ZgForum Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

 

Urbanisti ove južnokorejske pokrajine stigli su u ZgForum izravno iz zračne luke kako bi se upoznali sa strategijama i prostornim razvojem Grada Zagreba.

 

Pročelnica Ureda Sanja Cvjetko Jerković pritom je održala prezentaciju na kojoj je predstavila Razvojnu strategiju Grada Zagreba i Strategiju razvoja urbane aglomeracije Zagreb te gradske projekte i lokacije koje su trenutačno u fokusu revitalizacije podiskorištenih urbanih područja Grada Zagreba, kao i ostale djelatnosti Ureda.

 

Uvaženi gosti pokazali su veliki interes za ZgForum, kao mjesto susreta opće javnosti i javne uprave, te su se interesirali o metodologiji komunikacije s građanima.

 

Cilj Ureda je ponuditi građanima podjednaku kvalitetu sadržaja u cijelom gradu, revitalizirati podiskorištena područja u urbanom tkivu grada kroz prizmu održivog razvoja i bolje koristiti kapacitet mreže jedinica mjesne samouprave Grada Zagreba, istaknula je pročelnica Sanja Cvjetko Jerković.

 

Uvaženi gosti izrazili su želju za nastavkom suradnje Provincijske vlade Chungcheongnam-do sa Gradom Zagrebom i Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada te su izrazili interes za učvršćivanjem prijateljstva između južnokorejske pokrajine i hrvatske metropole.


Aktivnosti