clanak False

Uručene Stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine u okviru obilježavanja Svjetskog dana Roma

07.04.2018.
U povodu Svjetskog dana Roma, u Gradskoj skupštini Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić je, u društvu s predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem, predsjednikom Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Zagreba Dušanom Miškovićem i zamjenikom predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine grada Zagreba Neđatinom Kamberovskim, uručio Stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine.
 
Ovo je šesta generacija kojoj se dodjeljuje Stipendija, a za školsku, odnosno, akademsku godinu 2017./2018. ugovore o stipendiranju je dobio 61 učenik i pet studenata.
 
Čestitavši učenicima i studentima, gradonačelnik Bandić se prisjetio školske godine 2012./2013., kada je Stipendiju dobilo četiri učenika. Ponosan sam što ove godine dodjeljujemo 66 Stipendija. Do sada smo dosta smo napravili, ali imamo mi još puno posla.
 
Neđatin Kamberovski je napomenuo kako je ovo 47. godina kako se obilježava Svjetski dan Roma, ali i da se u 2018. obilježava 1.000 godina migracije Roma. Za našu zajednicu bi bilo puno bolje kada bi i druge institucije participirale u integraciji Roma u društvo kao što to čini Grad Zagreb. Školovanje i obrazovanje jedan su od najvažnijih puteva ka tome, dodao je Kamberovski te naglasio kako im je i dalje potrebna podrška da postanu punopravni članovi društva.
 
S veseljem, zajedno s vama obilježavamo vaš dan, poštujemo vašu kulturu i podržavamo vaš napredak, rekao je predsjednik Skupštine, dodavši da trebamo promicati toleranciju i poštivati različitosti. Drago mi je što na ovaj dan uručujemo Stipendije i želim da ih iduće godine bude još više.

Gradske vijesti - 2018.