clanak False

Zagreb grad multikulturalnosti, nenasilja i tolerancije

Izjava gradonačelnika Milana Bandića uoči  subotnjeg Zagreb Gay Pride-a : Zagreb je otvoren grad, grad multikulturalnosti, nenasilja, tolerancije, poštivanja svih općeprihvaćenih ljudskih vrijednosti, grad koji poštuje različitosti.
Zato očekujem kako će predstojeći Zagreb Gay Pride proteći u najboljem redu.

16.06.2011.

*Izjava gradonačelnika Milana Bandića uoči Zagreb Gay Pride-a*

Zagreb je otvoren grad, grad multikulturalnosti, nenasilja, tolerancije, poštivanja svih općeprihvaćenih ljudskih vrijednosti, grad koji poštuje različitosti.
Zato očekujem kako će predstojeći Zagreb Gay Pride proteći u najboljem redu. 

Kao gradonačelnik, punih se jedanaest godina zalažem za razvoj tolerancije, poštovanje drugih i drugačijih te pravo na slobodu izbora u našem gradu.
Iako smo i sami prošli mukotrpan put osvješćivanja, edukacije i razvoja tolerancije, drago mi je da smo u tome uspjeli i da Zagreb može biti primjer u regiji. Međutim, na tome ne smijemo stati. Pozvani smo svakodnevno dokazivati svoju otvorenost, širinu, ljudskost i toleranciju, pa - ako hoćete - i kršćansku dobrotu. Samo tako ovaj grad može biti mjesto ugodnijeg i sretnijeg življenja, te destinacija koju će inozemni gosti rado posjećivati. 

Svima koji na ovu manifestaciju dolaze iz drugih hrvatskih gradova i inozemstva želim dobrodošlicu, a sve Zagrepčanke i Zagrepčane pozivam da budu kulturni domaćini, kakvima su se pokazali bezbroj puta. Čak ako se i ne slažemo s porukama skupa, dopustimo drugima da iznesu svoje mišljenje i da se bore za svoja prava.


Gradske vijesti - 2011.