clanak False

16 novooboljelih na području grada Zagreba

29.07.2020.
U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite.

„Kroz COVID ambulante i ambulante liječnika obiteljske medicine je prošlo 140 korisnika, četiri osobe su upućene u samoizolaciju, a 114 na testiranje. U KB Sveti Duh uzeto je ukupno 20 briseva, od čega ih je 14 negativnih, a šest čeka rezultate nalaza“, izvijestila je zamjenica pročelnika za zdravstvo Mirela Šentija.

Ravnatelj NZZJZ dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar je dodao kako je broj potencijalno izliječenih porastao za 20, pa je on sada ukupno 981. Ukupno aktivnih slučajeva je 170, a onih u samoizolaciji 430, od čega je jedna osoba evidentirana u kršenju te mjere.

„Ponovni poziv sugrađanima na razboritost, odgovornost i samodisciplinu. Trend da imamo više ozdravljenih od zaraženih je dobar, ali se opustiti ne smijemo“, rekao je gradonačelnik.
Također je pozvao građane da prijave štetu nastalu na imovini uslijed nevremena praćenog obilnim pljuskovima, a koje je u petak, 24. srpnja zahvatilo područje grada Zagreba. Pozvao je da to naprave do sutra, ali prijave su moguće i nakon toga roka.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je dodao kako se grad i dalje čisti od građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.