clanak False

4. međunarodni salon auto karikature

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je, jutros, predstavnike humorističke naklade HUNA, organizatore Međunarodnog zagrebačkog salona auto karikature koji su mu uručili grand prix s prošlogodišnjeg salona – karikaturu Mislilac, autora Mojmira Mihatova.
09.02.2010.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je, jutros, predstavnike humorističke naklade HUNA, organizatore Međunarodnog zagrebačkog salona auto karikature koji su mu, kao glavnom pokrovitelju izložbe, treću godinu zaredom, uručili grand prix s prošlogodišnjeg salona – karikaturu Mislilac, autora Mojmira Mihatova.

Kako se čulo, 4. međunarodni zagrebački salon auto karikature s temom Tehnički pregled i tehnička ispravnost vozila, kao jedinstvena svjetska izložba, otvorit će se početkom lipnja u auli zgrade gradske uprave i, već uobičajeno, trajat će dva mjeseca.

Prošlogodišnja izložba održana na 111. godišnjicu pojavljivanja prvog automobila u Hrvatskoj okupila je 230 karikaturista iz 48 zemalja s 406 karikatura, a ove godine se očekuje još više sudionika i atraktivnih radova.

Prema najavi, u pripremi je i peta, jubilarna izložba s temom Pomoć na cesti, a u razradi je i Ljubav u automobilu.

Inače, Salon auto karikature ima stalnu temu – Auto u različitim područjima čovjekova rada i življenja, uvijek s ekološkim naglaskom.

Osim gradonačelnika Bandića, u ime Grada, na susretu u gradskoj upravi bili su zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i pročelnik za kulturu, obrazovanje i šport Ivica Lovrić, a organizatora je predstavljao autor izložbe Ivica Palatinuš u društvu s bivšim gradskim zastupnikom, karikaturistom i sudionikom Salona Ratkom Maričićem te članovima žirija prošlogodišnje izložbe: Stipanom Matošom, Romeom Ibriševićem i Ninoslavom Beškerom.


Gradske vijesti - 2010.