clanak False

Do 6. srpnja: Dani zagrebačkih trešanja

Nakon Dana zagrebačkih jagoda koji još uvijek traju, ovaj je mjesec i u znaku domaćih trešanja uzgojenih u zagrebačkim vrtovima. U srpnju nas očekuju i slatki plodovi kupina.
09.06.2011.


Nakon Dana zagrebačkih jagoda koji još uvijek traju, ovaj je mjesec i u znaku domaćih trešanja uzgojenih u zagrebačkim vrtovima. U srpnju nas očekuju i slatki plodovi kupina. Najava je to s jučerašnjeg otvorenja Dana zagrebačkih trešanja koji će potrajati do 6. srpnja, a, osim na Starčevićevu trgu kao uobičajenoj lokaciji za voćne i cvjetne manifestacije, trešnje se mogu kupiti i kod Ciboninog tornja, te na Trgu francuske republike.

Pročelnik za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk naglasio je da manifestacija datira iz 2007., da je ove godine organizirana u suradnji s Udrugom ZG Trešnja te da se za sljedeću godinu očekuje veći broj izlagača, dijelom i zbog poticajnih mjera za poljoprivredne proizvođače na području Zagreba.

Na otvorenju Dana trešanja čulo se i to da je u Zagrebu više od 15 hektara površine pokriveno trešnjama i da je u tu vrst proizvodnje Grad lani izdvojio oko 300 tisuća kuna. 


Gradske vijesti - 2011.