clanak False

Gradska groblja dobila osam novih elektrovozila

12.03.2020.
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je na Gradskome groblju Mirogoj u Aleji Hermanna Bollea predstavio osam novih elektrovozila za prijevoz posjetitelja te za tehničke potrebe ove Holdingove podružnice.

Voditelj podružnice Gradska groblja Patrik Šegota istaknuo je da je usluga besplatna i da je u prvome redu namijenjena osobama starije životne dobi i slabije pokretnima. ''Korisnici će na porti ili telefonskim kontaktom moći najaviti svoj dolazak i iskoristiti ovu uslugu kako bi dolazak na mjesto ispraćaja bio što brži, efikasniji i lakši!''. Također je dodao da Gradska groblja svakodnevno rade na pružanju što kvalitetnije usluge, a poseban napor se u posljednje vrijeme ulaže na podizanje svijesti o razdvajanju i zbrinjavanju otpada jer se i na grobljima stvara u velikim količinama.

Nova vozila su bešumna i ne ometaju mir groblja, a ekološki udovoljavaju najvišim kriterijima jer ne emitiraju štetne plinove u atmosferu te smanjuju potrošnju fosilnih goriva. Vrijednost vozila je 1.417.437,50 kn (s PDV-om), a 160.000,00 kn je osigurano iz Fonda za energetsku učinkovitost.

Nakon primopredaje je gradonačelnik Bandić  sa suradnicima u novim vozilima obišao Mirogoj, gdje je u tijeku IV. faza sanacije cesta i kanalizacijske mreže te orezivanje i zamjenska sadnja stabala i radovi na Spomen križu hrvatskih branitelja.
 

Gradske vijesti - 2020.