clanak False

Humanitarna akcija s ciljem inkluzije osoba s invaliditetom

27.06.2020.
Gradonačelnik MIlan Bandi pozdravio je prisutne na humanitarnoj akciji u organizaciji UNUO iz Zagreba i Udruge „Bolje sutra“ iz Koprivnice.

Udruge osoba s invaliditetom iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovat će u aktivnostima koje imaju za cilj pokazati da i osobe s invaliditetom mogu biti dobri i kvalitetni zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti. 

Svatko može na svoj način, uz podršku okoline pridonijeti svojoj lokalnoj zajednici u skladu sa svojim mogućnostima. Grad Zagreb je oduvijek pokazivao senzibilitet prema onima koji su u potrebi, a na najranjivije skupine nismo zaboravili ni u teškim vremenima potresa i pandemije koronavirusa, rekao je gradonačelnik okupljenima.

Organizacijom manifestacije želi se skrenuti pozornost na marginalizirane skupine koje su izvanrednom situacijom proglašenja svjetske pandemije virusa Covid-19 u prvoj polovici 2020. godine, u potpunosti zanemarene od strane šire javnosti i društva.

Sudionici manifestacije biti će osobe s invaliditetom, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeca i mladi u nepovoljnom položaju. Oni će tijekom konferencije pripremati i servirati hranu te sudjelovati u raspravi. Teme koje će se dotaknuti su usmjerene prema budućnosti Hrvatske, EU te kako se osobe s invaliditetom mogu aktivno uključiti u politički i društveni život zajednice.

Gradske vijesti - 2020.