clanak False

Interventna sredstva obrtnicima i poduzetnicima

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas, u Gradskoj upravi, ugovore o dodjeli interventnih bespovratnih sredstava prvoj grupi poduzetnika i obrtnika od ukupno 402, koliko ih je ispunilo uvjete Natječaja za dodjelu interventnih sredstava poduzetnicima.
17.02.2010.


Gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas, u Gradskoj upravi, ugovore o dodjeli interventnih bespovratnih sredstava prvoj grupi poduzetnika i obrtnika od ukupno 402, koliko ih je ispunilo uvjete Natječaja za dodjelu interventnih sredstava poduzetnicima, raspisanog u 2009.

Uoči svečanog uručenja, na Ugovor prve tvrtke s liste - DOK-ING d.o.o., potpise su stavili gradonačelnik Bandić i vlasnik, direktor tvrtke Vjekoslav Majetić.

Realizacija je to jedne od Smjernica gospodarskog oporavka i zaštite standarda građana, donesenih u svibnju prošle godine, kroz koju je od strane Grada pružena potpora od gotovo 20 milijuna kuna obrtnicima i poduzetnicima kod kojih je zbog recesije došlo do poteškoća u realizaciji projekata od gospodarskog značaja za Grad.

Ovo je početak primjene recesijskih mjera, naglasio je gradonačelnik, a Grad će i dalje nastojati, prema iskazanim interesima i stanju nakon prvog kvartala, realizirati i ostale smjernice potpore gospodarstvu, kao i mjere zaštite standarda građana.

Podsjetimo, na Natječaj za dodjelu interventnih sredstava poduzetnicima, koji je raspisan u svibnju 2009. i trajao dva mjeseca, pristiglo je 512 molbi, a 402 su pozitivno riješene. Potpore su odobravane za uvođenje novih tehnologija i tehnoloških postupaka, uređenje poslovnih objekata, nabavu opreme, edukaciju zaposlenih, te uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom, okolišem, sigurnošću hrane i slično. Iznos sredstava po poduzetniku može iznositi najviše 90% troškova projekta s time da je najviši mogući iznos po pojedinom poduzetniku 300 tisuća kuna, a najniži 20 tisuća kuna.


Gradske vijesti - 2010.