clanak False

Izvještaj Stožera civilne zaštite grada Zagreba

27.06.2020.
U protekla 24 sata u Zagrebu je zaraza koronavirusom potvrđena kod 39 osoba, tako da je ukupna brojka aktivnih bolesnika 138, rečeno je na konferenciji za novinare. Većina slučajeva je povezana s noćnim klubovima, a dio je kontakt s prethodno pozitivnim osobama, dok se kod nekih ne može utvrditi izvor zaraze. Od jučer je provedeno čak 399 testiranja, a 188 je stavljeno u samoizolaciju, ukupno 838 osoba je pod mjerom samoizolacije, a dvoje je kršilo navedenu mjeru.

„Od danas su primarne zdravstvene zaštite koje izdaju uputnice za testiranje proširile indikacije za testiranja“, naglasio je pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč dodavši kako bi zaštitne maske trebale biti obavezne i prilikom ulaska u trgovinu.

Gradonačelnik Milan Bandić je dodao kako su takvi, pogoršani rezultati u Zagrebu, posljedica popuštanje mjera te je još jednom pozvao građane na odgovornost. Rekao je kako Grad i dalje dijeli besplatne zaštitne maske koje će se tijekom dana dostaviti i svim prodavačima na gradskim tržnicama.

Također i dalje traje sanacija objekata oštećenih u potresu. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba provodi aktivnosti na terenu prema pozivima građana i obavlja redovne intervencije. Upravitelji višestambenih zgrada provode aktivnosti intervencija i sanacije oštećenih zgrada od potresa s ekipama na terenu. Od dana potresa do danas upravitelj GSKG izvršio je 2165 hitnih intervencija na sanaciji štete na objektima s kojima upravlja. N

a 5.166 objekata je evidentirano oštećenje dimnjaka. U tijeku je planiranje i izvođenje radova sa mehanizacijom i radnicima obučenim za rad na visini na hitnom uklanjanju oštećenih dijelova objekata od posljedica potresa kojima prijeti neposredno urušavanje u gradu Zagrebu, a nalaze se na lokacijama trasa javnog prijevoza. Završeni su radovi na lokaciji Ilica - Britanski trg – istočna strana trga i ulica Franje Hochmana. Na 10178 lokacija gradske su tvrtke prikupile 23 145 tona građevinskog otpada.

 

Gradske vijesti - 2020.