clanak False

Izvještaj Stožera Civilne zaštite grada Zagreba

30.06.2020.
U protekla 24 sata u Nastavnom zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 447 testiranja. Zabilježeno je 19 novih pozitivnih slučajeva u gradu Zagrebu, a za 154 osobe su određene mjere samoizolacije. Istaknuto je kako je trenutno najveći broj oboljelih do 29 godina za razliku od početka pandemije kada je najveći broj oboljelih bio starije životne dobi i kako je njihova klinička slika blaga i traje uglavnom do tri dana.

Pomoćnik pročelnika Dario Krnjaković izvijestio je kako su statičari tijekom jučerašnjeg dana pregledali 31 objekt, ukupno do danas njih 25 528. Javna vatrogasna postrojba obavlja svoje redovne intervencije i jučer je bilo nešto više intervencija zbog nevremena koje je pogodilo zapadni dio Zagreba. U tijeku je sanacija objekata kojima prijeti neposredno urušavanje na lokacijama javnog prijevoza, a danas i sutra će se izvoditi završni radovi na dionici Jurišićeve ulice u koordinaciji sa ZET-om koji provodi aktivnosti na preostalim tramvajskim linijama u užem centru grada'', poručio je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako ćemo se morati priviknuti na ovu situaciju i naučiti živjeti s koronom. ,,Problem korone će se riješiti onoga trenutka kada se nađe cjepivo, a do tada moramo živjeti s tim. Zahvalio bih se sugrađanima što se ipak pridržavaju mjera i apeliram na mlade da to čine još više. Želim se zahvaliti svim djelatnicima gradskog Crvenog križa, Uredima za mjesnu samoupravu, Hitne situacije i Socijalnu zaštitu na podjeli skoro 90 tisuća zaštitnih maski'', nadodao je.
 

Gradske vijesti - 2020.