clanak False

Konferencija Stožera civilne zaštite grada Zagreba

24.04.2020.
(Hina) - Tijekom jučerašnjeg dana na koronavirus testirane su 234 osobe, od čega je 5 novozaraženih, izvijestio je u petak zagrebački Stožer civilne zaštite dodavši da će pokretanje javnog gradskog prijevoza, koje je najavljeno za 27. travnja, ići postepeno.
"Na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirano je jučer 234 uzorka, od čega je pet novozaraženih koronavirusom, a 19 je retestiranih. Ukupno je do jučer detektirano 457 oboljelih i 236 oporavljenih, što je 23 više u odnosu na protekli dan", kazala je zamjenica ravnatelja tog zavoda Sandra Šikić.
Načelnik policijske uprave zagrebačke Marko Rašić izvijestio je kako je zabilježeno 5 slučajeva kršenja samoizolacije, a da kršenje drugih mjera za suzbijanje širenja zaraze koronavirusom nije bilo.
Odlukom Vlade, javni gradski prijevoz trebao bi se ponovno aktivirati u ponedjeljak, 27. travnja. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da se još uvijek čekaju naputci o epidemiološkim mjerama, a da se priprema faznost puštanja u promet tramvaja te gradskih i prigradskih autobusa. "Sadašnjih 90 autobusa koji funkcioniraju po gradu i tramvaje koji trenutno ne voze postepeno ćemo staviti u funkciju. Posljednja će profunkcionirati trasa od istoka prema zapadu grada, preko Vlaške, Draškovićeve, Jurišićeve ulice, Trga bana Jelačića te Ilicom do Črnomercu" rekao je Bandić.


 

Gradske vijesti - 2020.