clanak False

Konferencija Stožera Civilne zaštite

05.05.2020.
Hina/zagreb.hr - U Zagrebu je utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak gradski Stožer civilne zaštite Grada Zagreba
.
"Jučer smo testirali 202 pacijenta, jedan je pozitivan na koronavirus. Broj ukupno pozitivnih je 468, a 12 je više izliječenih, što je ukupno ", kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.

Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo kazao je da je gustoća prometa u Zagrebu vraćena na 70 posto od razine prije potresa, 22. ožujka. 

"Tijekom dana tranzitira 22 tisuće vozila, a nekada je bio prosjek oko 33 tisuće", kazao je pozvavši građane na oprez u prometu, zbog većeg broja građevinskih radova na području centra grada.
Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da se u protekla 24 sata bilježi jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, a nije bilo kršenja drugih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na upit o stanju dimnjaka u Zagrebu nakon potresa, ali i najavu da će Vlada sufinancirati njihovu sanaciju i nabavu bojlera, gradonačelnik Milan Bandić je kazao da je svaka pomoć je dobrodošla, pa i od strane Vlade. 

"Mi bijemo bitku ovih mjesec i pol dana sami,  očekujući zakon kao ozeblo sunce. Plediramo da se zakon što prije donese", rekao je Bandić.

Gradske vijesti - 2020.