clanak False

Medalja Grada Zagreba za Yurija Afanasieva

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je stalnom predstavniku UNDP-a Yuriju Afanasievu Medalju Grada Zagreba za poseban doprinos na području zaštite ljudskih prava te demokratskog i lokalnog razvoja...
25.01.2010.


Gradonačelnik Milan Bandić primio je u oproštajni posjet Yurija Afanasieva, stalnog predstavnika Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Republici Hrvatskoj koji za nekoliko dana prelazi na novu dužnost u Sarajevo.

U razgovoru u Gradskoj upravi, gradonačelnik i visoki gost složili su se da su četiri godine prošle u vrlo dobroj i plodonosnoj suradnji, pogotovo na planu poboljšavanja energetske efikasnosti, sustavnog gospodarenja energijom, te zaštite okoliša. Sugovornici su izrazili uvjerenje da će se dobra suradnja s UNDP-om nastaviti i dalje, ali i da će se surađivati na relaciji Zagreb- Sarajevo.

Zahvalivši se gradonačelniku na iznimno uspješnoj suradnji obilježenoj preuzimanjem inicijative Grada Zagreba za realizaciju raznih programa, Yuri Afanasiev naglasio je da se Zagreb razvio u napredan europski grad, moderan i vrlo ugodan za življenje, gotovo neprepoznatljiv u odnosu na dojam koji je ostavio ratnih 90-tih godina.

Na kraju susreta, gradonačelnik Bandić uručio je stalnom predstavniku UNDP-a Medalju Grada Zagreba za poseban doprinos na području zaštite ljudskih prava te demokratskog i lokalnog razvoja, zaželjevši mu, ujedno, mnogo uspjeha i sreće na novoj dužnosti u Sarajevu.


Gradske vijesti - 2010.