clanak False

Moj zeleni Zagreb

 
10.02.2017.
 Petoga lipnja svake godine obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša.

 

Povodom njegovog obilježavanja ove je godine Grad Zagreb  u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj započeo kampanju „Moj zeleni Zagreb“ događanjem na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, 4. lipnja 2012..

 

Okupljenim građanima obratili su se gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su školski zbor zagrebačke Osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski", koji je promovirao eko himnu "Najljepše je u prirodi!", i glazbena družina Cinkuši.

Na štandovima je bio ponuđen raznovrstan promidžbeni i edukativni materijal, slikovnice, bojanke, CD i DVD s pjesmama, spotovima i interaktivnom igricom, prigodne majice i platnene vrećice s porukama o razvrstavanju otpada, posteri i sl. Zahvaljujemo prisutnim građanima, i velikima i malima, što su pokazali veliki interes za različite teme iz područja zaštite okoliša.

Kampanja „Moj zeleni Zagreb“ planirana je kao dugoročni projekt, koji se provodi radi povećanja svijesti građana Grada Zagreba o problematici zaštite okoliša. Njen početak posvećen je temi gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu.

Jedno od najvažnijih pitanja iz područja zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj, pa tako i u Gradu Zagrebu, je pitanje gospodarenja otpadom. Preduvjet za pravilno postupanje s otpadom je upoznavanje naših sugrađana što sve sami mogu učiniti za smanjenje nastanka otpada u svojim domovima i na radnim mjestima i kako mogu promijeniti svoje ponašanje da bi doprinijeli smanjenju količina otpada koje se odlažu na odlagalište.

Ukratko, želimo potaknuti naše građane svih dobnih skupina, a posebice najmlađe, na aktivniji osobni doprinos smanjenju nastanka otpada, čime će smanjiti negativni utjecaj na okoliš. Cilj nam je da naš Grad Zagreb bude još čišći i još zeleniji. 

Kampanja će se nastaviti tematskim radijskim i televizijskim spotovima, a mi Vam na ovim stranicama nudimo promidžbene materijale za koje se nadamo da će Vam biti zanimljivi.

UKLJUČITE SE I VI!

Promotivno-edukativni video spot "Moj zeleni Zagreb"

Dječja eko himna OŠ Gjalski (.mp3video)

Moj zeleni Zagreb - flash igre za najmlađe (Botanički vrtBundekMaksimir)

Plakat

 

 

 

  


Arhiva