clanak False

Radionica - Registar onečišćavanja okoliša 2011

10.02.2017.
Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Sektor za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom i ove je godine proveo edukaciju za obveznike prijave u Registar onečišćavanja okoliša (ROO). Ovom se edukacijom – radionicom željelo unaprijediti kvalitetu podataka što se dostavljaju u ROO kroz praktičan unos podataka u testne obrasce ROO prijave. Organizirane su tri jednodnevne radionice, 9., 11. i 14. veljače 2011. godine, na kojima je ukupno bilo više od 300 sudionika.


Dostava podataka u Registar onečišćavanja okoliša obveza je temeljem odredaba Zakona o zaštiti okoliša (NN, br. 110/07) i Pravilnika o Registru onečišćavanja okoliša (NN, br. 35/08).

Evidentno je povećanje broja zaprimljenih godišnjih prijava u registar, ali su uočene i neke poteškoće kod unosa podataka. Ova se radionica organizira već drugu godinu zaredom radi toga da se ukaže na najčešće probleme kod unosa podataka u registar te da se isti otklone u budućim prijavama, s obzirom da je rok za dostavu prijava u ROO do 1. ožujka svake godine za prethodnu godinu.

Zanimljivo je da su se ove godine prijavili i sudjelovali na radionici i obveznici prijave u ROO iz drugih dijelova Hrvatske: Osijek, Požega, Vinkovci, Rijeka, Split, iako je ovaj Ured nadležan samo za tvrtke/obveznike s područja Grada Zagreba. 

Prezentacije s radionice:
Pregled propisa
Uvod u prijavu ROO
Prijava podataka u bazu ROO putem internetske aplikacije ROO
Uvod u praktičan rad u aplikaciji ROO


Arhiva