clanak False

Nastavak kreditiranja poduzetnika i obrtnika

Gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sedam banaka: Zagrebačke, Privredne, Obrtničke, Hypo Alpe-Adria, Erste & Steiermarkische, Raiffeisen i Centar banke potpisali su ugovore o provedbi projekata za nastavak kreditiranja poduzetnika i obrtnika.
08.04.2010.


U nazočnosti predstavnika Udruženja obrtnika i Obrtničke komore Grada Zagreba, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Gradske uprave, gradonačelnik Milan Bandić i predstavnici sedam banaka: Zagrebačke, Privredne, Obrtničke, Hypo Alpe-Adria, Erste & Steiermarkische, Raiffeisen i Centar banke potpisali su ugovore o provedbi projekata Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Lokalni projekti razvoja-mikrokreditiranje i Lokalni projekti razvoja malog gospodarstva.

Poticaj od 330 milijuna kuna, preko spomenuta dva projekta i povoljnim kamatama, koje dijelom sufinanciraju Grad i Ministarstvo s jedan, odnosno dva posto, i rokom otplate od pet i deset godina, zasigurno će biti dodatna injekcija poduzetnicima i obrtnicima u poboljšavanju njihova poslovanja. Kreditna sredstva namijenjena su za kupnju, izgradnju ili uređenje poslovnih objekata, nabavu opreme i obrtnih sredstava.

Nastavak je to kontinuirane gradske potpore obrtništvu i poduzetništvu, naglasio je gradonačelnik Bandić, dodavši da je upravo to jedan od važnijih čimbenika za jačanje zagrebačkoga gospodarstva, koje sačinjava trećinu hrvatskog gospodarstva.


Gradske vijesti - 2010.