clanak False

Novi TIC u Zračnoj luci Zagreb

U Zračnoj luci Zagreb jutros je otvoren Turistički informativni centar koji je uz poznati TIC na Trgu bana Jelačića drugi objekt takve vrste u Zagrebu. S obzirom na odličnu poziciju - kod međunarodnih dolazaka - za očekivati je da će privući pažnju posjetitelja i približiti im ljepote i znamenitosti glavnoga grada Hrvatske. 
02.02.2010.

 

U Zračnoj luci Zagreb jutros je otvoren Turistički informativni centar koji je uz poznati TIC na Trgu bana Jelačića drugi objekt takve vrste u Zagrebu. S obzirom na odličnu poziciju - kod međunarodnih dolazaka - za očekivati je da će privući pažnju posjetitelja glavnoga grada Hrvatske i približiti im njegove ljepote i znamenitosti. Tomu će svakako pridonijeti kvalitetna prezentacija i profesionalna usluga te posebno školovani informatori koji govore najmanje tri jezika.

Uz prigodnu svečanost TIC je otvorio predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić u društvu s direktoricom TZGZ Amelijom Tomašević i zamjenikom glavnog direktora Zračne luke Ivanom Damjanićem.

Kako se čulo na konferenciji za novinare, u Zagrebu se svake godine otvara i sezonski TIC na Glavnom kolodvoru koji bi u dogledno vrijeme mogao u trajni, a u planu je i otvaranje nekoliko sezonskih centara na graničnim prijelazima, obilaznici i na Autobusnom kolodvoru.

Proširenje Zračne luke Zagreb i Kongresni centar – prioritetni gradski projekti

Odgovarajući na novinarska pitanja gradonačelnik Bandić je najavio i dva prioritetna gradska projekta koja bi se mogla početi realizirati za godinu dana. Riječ je o proširenju Zračne luke Zagreb i izgradnji Kongresnog centra.

Što se tiče Zagreba koji je, uz Republiku Hrvatsku, Zagrebačku županiju i Grad Veliku Goricu vlasnik 35% udjela Zračne luke Zagreb, nema razloga odgađanja projekta. Na potezu su drugi suvlasnici.

U pripremama za početak gradnje Kongresnog centra pored hotela Westin, na mjestu sadašnje Medike, dosad je napravljeno više od pola posla, rekao je gradonačelnik, dodavši da je osigurano zemljište i da će se projekt realizirati po principu javno - privatnog partnerstva.


Gradske vijesti - 2010.