clanak False

Novogodišnji prijam za Diplomatski zbor

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priredio je u palači Dverce tradicionalni prijam za predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane u RH koje je predvodio doajen, papinski nuncij, msg Mario Roberto Cassari.
21.01.2010.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priredio je u palači Dverce tradicionalni prijam za predstavnike Diplomatskog zbora akreditirane u Republici Hrvatskoj koje je predvodio doajen, papinski nuncij, msg Mario Roberto Cassari.

Zahvalivši na suradnji i zaželjevši uvaženim gostima uspješnu godinu, gradonačelnik je, u pozdravnom obraćanju, naglasio da Europa i svijet sve više prepoznaju Zagreb kao mjesto bogate povijesne i kulturne baštine, kao susretište srednje Europe i Mediterana, odnosno Zapada i Istoka, te između ostalog dodao:

Počašćeni smo što Zagreb sve više doživljavaju kao grad velikih mogućnosti – od gospodarskih ulaganja, preko turističkih potencijala i sportskih događaja do ponude vrhunskog obrazovanja.

Vjerojatno i sami primjećujete koliko se iz dana u dan trudimo Zagreb oblikovati u modernu europsku metropolu, koja će biti mjesto boljeg življenja i ugodnijeg boravka.

To nije lagan posao i svjesni smo da u ovo krizno vrijeme često nailazimo na prepreke, ali ne odustajemo i ne bojimo se izazova jer znamo da moramo završiti posao koji smo započeli, zbog odgovornosti prema našim građanima i svima vama, koji ste nam ukazali povjerenje i čast svojim boravkom.

Želimo graditi i stvarati grad otvoren svijetu, koji prihvaća i promiče napredna europska i svjetska iskustva, ali istodobno zadržava svoj stari šarm.
Taj zagrebački šarm stoljećima osvaja naše goste, a možete ga doživjeti kroz srdačnost stanovnika, ljepotu zagrebačkih trgova, ulica i perivoja... Ali i ritam urbanog života.

Ponosni smo na mnogobrojna ostvarenja koja smo realizirali posljednjih godina – od infrastrukturalnog preporoda grada do značajnih ulaganja u kulturu i socijalnu politiku, po čemu se nedvojbeno ističemo u ovom dijelu Europe.

Mnogi prijateljski gradovi iz kojih dolazite su nam neiscrpno vrelo inspiracije na tom putu.
Stoga, koristim ovu prigodu kako bi vam zahvalio na predanom radu kojim stvarate i učvršćujete most između Republike Hrvatske i vaših matičnih zemalja.

Kao što znate, prije par dana Hrvatska je navršila svoj 18. rođendan i postala punoljetna.
Međutim, kroz njezine ambicije i nastojanja progovara njezina četrnaeststoljetna povijest na ovim prostorima.
Progovara i trajna povezanost sa zapadnoeuropskom civilizacijom i svijetom – od Kine s kojom nas je povezao Marko Polo do Argentine i Australije s kojima su nas povezali hrvatski iseljenici.

Vaša otvorenost, razumijevanje i prijateljstvo neprocjenjivi su za Hrvatsku, kao mladu državu i buduću članicu Europske Unije.
Mi želimo učiti. Zato su nam iznimno korisna vaša iskustva.
Mi želimo širiti naše veze i prijateljstva. A zato ste nam vi potrebni. 


Gradske vijesti - 2010.