clanak False

Obilazak Gradske četvrti Brezovica

06.03.2020.
Gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, u društvu suradnika, Gradsku četvrt Brezovica, odnosno nove prostorije NK Brezovica, rekonstruirano dječje igralište u Odranskom Obrežu, Donjodragonošku cestu na kojoj je izgrađen novi nogostup i Lipničku cestu na kojoj se izvode radovi na poboljšanju oborinske odvodnje.
 
„Na nove prostorije NK Brezovica uloženo je oko sedam milijuna kuna u posljednje tri godine. Ovo puno znači sportašima i mladim ljudima u Brezovici“, rekao je gradonačelnik Bandić. Predsjednik NK Brezovica Vladimir Iviček je naglasio da klub, osim seniorskih i veteranskih ekipa, u svojem pogonu ima i veliki broj djece po raznim dobnim skupinama, njih oko 300. „Ove prostorije od 980 kvadratnih metara su postale svojevrsni centar Brezovice oko kojih se okuplja velik broj žitelja ovog kvarta“, rekao je.  

Nakon toga, delegacija Grada posjetila je novo dječje igralište u Odranskom Obrežu. „Ovo je najveće od tri dječja igrališta u naselju i puno znači djeci i njihovim roditeljima, ali i starijim sugrađanima koji imaju prostor za uživanje na otvorenom. Investicija je iznosila oko 900 000 kuna“,  rekao je predsjednik Mjesnog odbora Odranski Obrež Luka Šokić.

Sljedeća točka obilaska bila je Donjodragonoška cesta na kojoj je izgrađen nogostup u duljini od 720 metara uz uređenje zelenih površina. „Prije konstrukcije novog nogostupa djeca su u školu hodala po prometnici, na rubu koje je bio kanal. Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim službama što su omogućili našoj djeci da sigurnije pohađaju školu“, rekao je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Dragonožec Janko Horvat.

Posljednja lokacija obilaska bila je Lipnička na kojoj su u tijeku radovi na poboljšanju sustava oborinske odvodnje u svrhu sprječavanja plavljenja nekretnina. „Osim poboljšavanja sustava odvodnje, predviđena je izgradnja jednostranog nogostupa, a s obzirom da ovuda prometuje autobusna linija do Havidić sela, kolnik Lipničke će se proširiti na 6 metara. Trenutno smo u postupku ishođenja lokacijske dozvole, a predstoji razrada projektno-tehničke dokumentacije. Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su programom gradnje u 2020. godini“, rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika u Sektoru za ceste.

Gradske vijesti - 2020.