clanak False

Otvoren novouređeni prostor za boravak osoba s intelektualnim teškoćama

Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se danas, u prostoru Crvenog križa Zagreb, u Ilici 16, otvorenju novouređenog prostora za boravak osoba s intelektualnim teškoćama.
04.02.2010.

Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se danas, u prostoru Crvenog križa Zagreb, u Ilici 16, otvorenju prostora za boravak osoba s intelektualnim teškoćama, koji je, s još pet prostora diljem grada, opremljen novim namještajem i uređajima iz sredstava doniranih od građana kroz akciju Crvenog križa Hrvatske (kasice u poštama, bankama i drugim institucijama).
Tom je akcijom od 2005. do danas prikupljeno cca 530 tisuća kuna, a 120 tisuća kuna utrošeno je na opremanje prostora.

Jedna je to od šest radionica u Zagrebu gdje Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, u suradnji s Centrom za rehabilitaciju, provodi Program radnih aktivnosti i psihosocijalne rehabilitacije s ciljem poboljšavanja kvalitete življenja osoba s intelektualnim poteškoćama, pružanja podrške i pomoći obiteljima, uključivanja u život zajednice u skladu s interesima i sposobnostima svakog pojedinca te senzibiliziranja društva za njihove potrebe.

Pozdravivši prisutne, gradonačelnik Bandić zahvalio se svima koji su sudjelovali u realizaciji ove ideje te naglasio da će Grad, kao i dosada, podupirati akcije i programe za dobrobit osoba s intelektualnim teškoćama. Sljedeći prostor bit će u Sesvetama, najavio je gradonačelnik, a Grad će, prema potrebama, pomoći i u osiguravanju još nekoliko prostora.

Trenutno je u Program, koji se provodi kroz poludnevni boravak u radionicama u pet prostora Crvenog križa Zagreb i jednom koje je osigurao Grad, uključeno stotinjak osoba s intelektualnim teškoćama. Prva radionica otvorena je u travnju 1999., a zadnja 2006. godine.


Gradske vijesti - 2010.