clanak False

Počeo 14. Festival tolerancije na Bundeku

28.06.2020.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je večeras na Bundeku 14. Festival tolerancije koji će se održavati do 4. srpnja 2020. na jezeru Bundek te drugim javnim prostorima u Zagrebu.
Festival je započeo filmom Dobra godina iz 2006. godine u glavnoj ulozi s Russellom Croweom.
Ovogodišnji početak posvetili smo nedavno preminulom Branku Lustigu, dvostrukom Oscarovcu, utemeljitelju festivala. Ovo je festival tolerancije za ljudsko dostojanstvo, posvećen svima koji su stradali i svima koji su preživjeli holokaust i genocid, te ima vrlo važnu ulogu u kulturnom životu grada, naglasio je gradonačelnik.


Festival tolerancije – JFF Zagreb, izrastao je iz Festivala židovskog filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforama. Svojim programima potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijeg društva trudeći se otvoriti dijalog sa suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijeg okruženja.

Festival je krenuo s idejom o podizanju svijesti i održavanju kolektivnog sjećanja na Holokaust kroz filmove i osobno prenošenje iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukog Oskarovca, nedavno preminulog Branka Lustiga.

Važni i atraktivni filmovi, i ove godine gosti s europske filmske scene te kontinuiran rad na edukaciji mladih ključne su značajke Festivala tolerancije.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Gradske vijesti - 2020.