clanak False

Počinje akcija velikog pospremanja grada

u društvu s predsjednikom Uprave Holdinga Ivom Čovićem i direktorom podružnice Čistoća Markom Melčićem, gradonačelnik Milan Bandić najavio je jutros u prostorima Čistoće ovogodišnju, šestu po redu, Akciju Slušamo građane 24 sata - za uredniji i ljepši Zagreb.
06.04.2010.

Najava Akcije

U društvu s predsjednikom Uprave Holdinga Ivom Čovićem i direktorom podružnice Čistoća Markom Melčićem, gradonačelnik Milan Bandić najavio je jutros u prostorima Čistoće ovogodišnju, šestu po redu, Akciju Slušamo građane 24 sata - za uredniji i ljepši Zagreb.

Veliko proljetno pospremanje grada počelo je danas i trajat će 40 dana tijekom kojih će mjerodavne gradske službe i podružnice ZG Holdinga promptno reagirati na dojave građana koje se očekuju od 0 do 24 na dežurnim telefonima.

Zagreb je drugi u Europi prema mobilnosti, a naša je želja da bude prvi po urednosti i čistoći, rekao je gradonačelnik Bandić, spomenuvši da je jutros primio veleposlanika Danske, koji je među onim što ga je najviše dojmilo u Zagrebu, na zadovoljstvo gradonačelnika, ubrojao baš čistoću.

Gradonačelnik je pozvao građane na suradnju, a sve kako bi Zagreb održao i preskočio visoko postavljenu ljestvicu stanarda i urednosti. Spomenuo je i aktualnu anketu na službenim gradskim stranicama koja pokazuje da značajan broj ljudi ne zna lokacije reciklažnih gradskih dvorišta. Upravo ovakvim akcijama ojačat će se razina svijesti i edukacije sugrađana.

Najavi proljetnog pospremanja grada prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, podpredsjednica Skupštine Tatjana Holjevac, predsjednici gradskih četvrti, pročelnici gradskih ureda, zavoda i službi, direktori podružnica ZG Holdinga i predstavnici Policijske uprave zagrebačke.

Više o Akciji pročitajte OVDJE.


Gradske vijesti - 2010.