clanak False

Predstavnici Filharmonijskog orkestra Grada Mainza kod gradonačelnika

Uoči njihova večerašnjeg nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u palači Dverce članove Filharmonijskog orkestra iz Mainza.
05.03.2010.

Uoči njihova večerašnjeg nastupa u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u palači Dverce članove Filharmonijskog orkestra iz Mainza, grada kojeg sa Zagrebom veže 43 godine prijateljstva.

Kako se čulo, riječ je o uzvratnom koncertu u okviru prijateljske suradnje dvaju gradova jer se prije dvije godine u Mainzu predstavila Zagrebačka filharmonija.

- Ponosan sam da kao zagrebački gradonačelnik mogu ugraditi još jedan datum i kristalnu kocku vedrine u raskošni mozaik i most prijateljstva koji spaja Mainz – zlatni grad na Rajni i Zagreb – hrvatsku metropolu na Savi – rekao je gradonačelnik Bandić, zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagreb, uspješnu glazbenu večer u Lisinskom, uživanje u turističkim znamenitostima našega grada, a sve uz gastronomske užitke i delicije nacionalne kuhinje.

U ime uvaženih gostiju, na prijmu je zahvalila dirigentica uglednog Filharmonijskog orkestra Catherine Rückwardt, a prisutnima se obratio i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić.


Gradske vijesti - 2010.