clanak False

Press konferencija Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

19.08.2020.
Proteklog dana zabilježeno je 47 novooboljelih od koronavirusa na dosada najvećem broju testiranih osoba, njih 684, izvijestila je zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.
Od spomenute brojke novozaraženih, 20 je kontakt s prethodno oboljelima, 13 – ero se zarazilo na godišnjem odmoru, za osam je nejasna epidemiološka slika, a šestero slučajeva je još u epidemiološkoj obradi.

Dr. Šikić je navela kako je u posljednje vrijeme primjetan porast novozaraženih osoba koje su stupile u kontakt s prethodno oboljelima, te je još jednom je uputila apel svim građanima -  posebno povratnicima s odmora da smanje broj kontakata i na taj način sačuvaju svoje bližnje, najstarije te kronične bolesnike, koje neodgovornim ponašanjem potencijalno mogu izložiti virusu.

Kako bi se rasteretio Nastavni Zavod Dr. Andrija Štampar, zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić, zamolila je Nacionalni stožer da informira turiste kao i one koji zbog prirode posla često putuju da imaju mogućnost testiranja u svojim mjestima boravka.

U posljednja 24 sata prikupljeno je 93 tone građevinskog otpada na 63 lokacije, a ukupno dosada je prikupljeno 28 196  tona otpada sa 12 808 lokacija, rekao je pomoćnik pročelnika Dario Krnjaković.

Gradske vijesti - 2020.