clanak False

Prijem kubanskih glazbenika

30.01.2020.
U Galeriji Klovićevi dvori gradonačelnik Milan Bandić primio je glazbenike ansambla rane glazbe Ars Longa „Misa Guadalupana“ s Kube, a nakon koncerta koji se održao u crkvi Svete Katarine na Gornjem gradu posvećen Blaženoj Djevici Guadalupskoj.
 
Prijemu su među ostalim, prisustvavali i  apostolski nuncij u RH msgr. Giorgia Lingua, kardinal Josip Bozanić, predstavnici diplomatskog zbora te drugi visoki uzvanici.

Veliko hvala nunciju Lingui kao organizatoru koncerta i što je zamolio da se i Grad Zagreba u njega uključi kao domaćin ovoga prijema. Posebno hvala dragim izvođačima iz ansambla Ars Longa. Vi ste nas svojim notama i ritmom na poseban način uveli u srž latinoameričke pobožnosti i štovanja Djevice Guadalupske. Počastili ste i obogatili Zagreb te se nadam kako je ovo samo početak prijateljstva između Zagreba i Kube te kako ćemo imati priliku čuti još puno melodija iz vašeg kraja, rekao je gradonačelnik na prijemu.
 
 
Ansambl Ars Longa osnovan je 1994., a sastavljen je od glazbenika koji su diplomirali na Glazbenom konzervatoriju i Višem institutu za umjetnost u Havani. Posvećen je interpretaciji, proučavanju i istraživanju različitih epoha i stilova, od srednjeg vijeka do baroka.

Gradske vijesti - 2020.