clanak False

Priručnici za urbane vrtlare

10.06.2020.
Danas je na Gradskom urbanom vrtu u Maksimiru gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima i predstavnicima Agronomskog fakulteta, uručio priručnike "Urbano biovrtlarstvo i ekološki uzgojene presadnice bilja" korisnicima vrtnih parcela na urbanim gradskim vrtovima.

"Ova lijepa priča počela je prije 12 godina, a od tada smo dodijelili preko 2 500 parcela vrtlarima za urbane vrtove. Na ovim parcelama je bujno, ljudi rade i uvijek se rado vraćaju svojim vrtovima", rekao je gradonačelnik. Podsjetimo, projekt Gradski vrtovi građanima omogućava korištenje obradivog zemljišta u gradu u svrhu proizvodnje hrane, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.
.  
Sveučilišni Priručnik nastao je u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu kao odgovor na veliku zainteresiranost vrtlara za projekt i dugogodišnju praksu urbanog ekološkog vrtlarenja na gradskim vrtovima, a s ciljem pružanja stručne pomoći i nadogradnje dosadašnjeg iskustva prema načelima ekološki prihvatljive proizvodnje, zaštite bilja i kompostiranja.

Gradske vijesti - 2020.