clanak False

Svečano otvorenje 21. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreb

06.06.2020.
Na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji gradonačelnik  Milan Bandić, u društvu suradnika, položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata s područja Gradske četvrti Črnomerec.

Gradonačelnik Bandić naglasio je kako ova tradicionalan manifestacije više od dva desetljeća služi na ponos Zagrebu. ''Početkom agresije na Hrvatsku, jedne od prvih obrambenih trupa formirane su upravo u Zagrebu, stavši u obranu čitave zemlje! Drago mi je da smo i ove godine tu, kako bi nastavili promicati vrijednosti Domovinskog rata i sačuvali uspomenu usprkos izvanrednim okolnostima koje su nas snašle'', rekao gradonačelnik pa je otvorio 21. po redu Memorijal, koji se od 2000. tijekom proljetnih mjeseci održava u čast svih poginulih bojovnika Domovinskog rata Grada Zagreba.

Predsjednik UDHOS Ivan Friščić kazao je kako mu je velika čast naklonit se svima onima koji su dali živote za našu neovisnu Hrvatsku.

Memorijal u 10ak sportskih disciplina okuplja preko 2000 sudionika. Ove godine, iznimno održat će se natjecanje u samo pet disciplina: biciklizam, šah, streljaštvo, pikado i nogomet. 40-ak sudionika iz Hrvatske i Slovenije podijeljeno je u 9 kategorija.

Međunarodna biciklistička utrka u zatvorenoj vožnji vozi ulicama Zagreba dok je pravi start u podnožju Medvednice nakon čega slijedi uspon do Medvedgrada. Ukupna dužina iznosi 25 km. Tehnički organizator je Biciklistički klub Zagreb.
 

Gradske vijesti - 2020.