clanak False

U Zagrebu 38 novih slučaja zaraze koronavirusom

24.09.2020.
Proteklog dana je zabilježeno 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a obavljeno je 788 testiranja u NZZJZ Dr. Andrija Štampar, izvijestili su predstavnici Stožera CZGZ na današnjoj konferenciji za novinare. Mjera samoizolacije je određena za 193, a 153 osobe više u odnosu na protekli dan su se oporavile.

Među zaraženima je 21 građanin s negativnom epidemiološkom anamnezom, 14-ero ih se zarazilo kontaktom s prethodno oboljelima, jedan na godišnjem odmoru, a dva su ''uvoza'' (jedan iz BIH, a drugi iz Slovenije). U vezi novooboljelih u školama, troje je srednjoškolaca i dvoje osnovnoškolaca te nastavnik osnovne škole pa je u samoizolaciji tridesetosmero učenika osnovnih i dvadesettroje srednjih škola, kazala je zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić.

Glede novinskih članaka o sugrađanima koji su smješteni u Hostel Arena te o njihovim primjedbama na račun neriješena statusa, zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Oliver Majić je naglasila kako je uloga Grada Zagreba da unaprjeđuje kvalitetu boravka svojih žitelja te da će u Hostelu spomenuti sugrađani moći živjeti sve dok se ne riješi njihovo stambeno pitanje. Svaka obitelj ima svoju specifičnu priču i ničiju privatnu situaciju nećemo komentirati zbog uvažavanja njihova teškog položaja. Na svako pitanje i primjedbu ćemo pravodobno reagirati radi otklanjanja poteškoća, a bude li potrebe, redovito ćemo održavati sastanke pridržavajući se svih mjera opreza, naglasila je zamjenica Majić.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili da je tijekom jučerašnjeg dana s 40 gradskih lokacija prikupljeno 80 tona građevinskog otpada.

Gradske vijesti - 2020.