clanak False

Zbornik Izazov tradicijske kulture

U Histrionskom domu predstavljen je zbornik Izazov tradicijske kulture koji je posvećen dr. sc. Zorici Vitez, svestranoj znanstvenici kojoj je u središtu zanimanja hrvatska etnologija i folkoloristika.
29.01.2010.

U Histrionskom domu predstavljen je zbornik Izazov tradicijske kulture (Instituta za etnologiju i folkoloristiku), posvećen dr. sc. Zorici Vitez, svestranoj znanstvenici u čijem je središtu zanimanja hrvatska etnologija i folkoloristika.

Pozdravivši prisutne, gradonačelnik Milan Bandić uručio je Zorici Vitez Medalju Grada Zagreba, u povodu njezina odlaska u mirovinu i dugogodišnjeg vođenja Međunarodne smotre folklora te istaknuo da se nada i vjeruje da će i dalje svojim znanjem i iskustvom doprinositi tradicijskoj kulturi.

Na kraju svečanosti, Zorica Vitez zahvalila je gradonačelniku na uručenom priznanju, Institutu za etnologiju i folkoloristiku, odnosno svima koji su osmislili i realizirali Zbornik, za koji do zadnjeg dana nije ni znala, a koji je napravljen upravo po njezinom ukusu i mjeri.


Gradske vijesti - 2010.