clanak False

Znanstveni Simpozij „Prevencija zloćudnih tumora kože - Grad Zagreb, primjer dobre prakse"

24.05.2018.
U okviru ovogodišnje, 11. po redu javnozdravstvene kampanje „Djeluj sada!“, Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Gradskom ljekarnom Zagreb, Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za melanom, Hrvatskim dermatovenerološkim društvom, Udrugom za prevenciju tumora i drugih bolesti kože “Zdravi pod suncem” i Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ organizira Znanstveni Simpozij „Prevencija zloćudnih tumora kože - Grad Zagreb, primjer dobre prakse“, a koji je namijenjen zdravstvenim djelatnicima.

Simpozij koji se, pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva, Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba, održava danas u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar", otvorio je, u ime gradonačelnika Bandića, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Zaželjevši sudionicima Simpozija puno uspjeha u daljnjem radu i djelovanju, pročelnik Jeleč je dodao kako je Simpozij prilika da se nastavi učiti od najboljih i ulagati u zdravlje u skladu s najnovijim znanstveno utemeljenim saznanjima i smjernicama eminentnih stručnjaka u području dermatologije i dijagnostike. Organizirana prevencija i rano otkrivanje bolesti nikako ne bi trebali biti nadstandard nego zdravstvena usluga dostupna svima i uvijek! Stoga posebno ističem nužnost uvođenja ovakvih organiziranih preventivnih programa i na nacionalnoj razini.
 
Na Simpoziju će biti prikazani rezultati istraživačkog projekta Instituta Ruđer Bošković o nastanku melanoma koji je 2017. godine podržao i Grad Zagreba s 118.000 kuna.
 
Najavu kampanje Djeluj sada! i jednodnevne akcije preventivnih pregleda madeža u kojoj će 20 liječnika pregledati oko 1200 građana i u kojoj se, prema podacima iz prošlih godina, otkrije preko 100 zloćudnih tumora kože, pogledajte OVDJE.

Gradske vijesti - 2018.