clanak False

3. dani Slavonije u Zagrebu

Na Trgu bana Jelačića održava se manifestacija Dani Slavonije u Zagrebu, izložbeno-prodajna sajamska priredba u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija.
19.09.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Trgu bana Jelačića manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu, izložbeno-prodajnu sajamsku priredbu u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Drago nam je da ste ovdje, da ćete svoje proizvode predstaviti građanima i gostima Zagreba, da ćemo se družiti, rekao je gradonačelnik, napomenuvši da su se prije dva dana na Trgu predstavili Zagorci, a uskoro će i Ličani.

Dani Slavonije u Zagrebu održavaju se treći puta za redom, a ove godine u okviru Sajma imamo više od 100 izlagača i goste iz drugih dijelova Hrvatske, istaknuo je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić.

Udruga okuplja OPG-ove, obrte, poduzeća, zadruge, te kućne radinosti i slične subjekte čiji su osnivači/nositelji branitelji ili članovi njihovih obitelji, koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija i tradicijskih rukotvorina.

Građani će moći uživati u autohtonim prehrambenim proizvodima, nastupima tamburaških sastava i KUD-ova, bogatim živopisnim narodnim nošnjama i zaboravljenim zanatima.
 

Gradske vijesti - 2016.