clanak False

54. Memorijal Mije Udovčića

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros u prostorima Zagrebačkog šahovskog saveza  tradicionalni 54.  brzopotezni šahovski turnir - Memorijal Mije Udovčića.
02.01.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jutros u prostorima Zagrebačkog šahovskog saveza  tradicionalni 54. novogodišnji brzopotezni šahovski turnir - Memorijal prvog hrvatskog velemajstora Mije Udovčića.

Kako je objasnio predsjednik Zagrebačkog šahovskog saveza Nenad Škare, memorijalni turnir i ove je godine okupio najjače brzopotezne igrače, među kojima je 14 velemajstora i šest međunarodnih majstora.  Ovo je natjecanje izuzetno jako u europskim okvirima, zastupljene su čak četiri šahovske federacije, uz Hrvatsku tu je i Slovenska, Mađarska te federacija BiH. Dozvoljene su tri minute za svakog igrača što je dosta atraktivan format. Ovaj brzi oblik šaha se odlično uklapa u moderan tempo života, pozivam zaljubljenike u šah da nam se danas pridruže i uživaju u potezima šahovskih majstora – poručio je predsjednik Škare.

Poželjevši natjecateljima sportsku sreću, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je ovaj Turnir još jedan u nizu događanja koje Zagreb čine gradom sporta i kulture.
 
Završni rezultati se bilježe po Fide listi  brzopoteznog šaha, fond nagrada je 10.500 kuna, a osvajač prvog mjesta osvaja 2.500 kuna.
 

Gradske vijesti - 2017.