clanak False

6. međunarodna konferencija "Dijete u gradu 2012."

26.09.2012.


Danas je u hotelu Westin započela s radom trodnevna 6. međunarodna konferencija Dijete u gradu 2012., na kojoj će sudjelovati stručnjaci i predstavnici nacionalnih i lokalnih vlasti, institucija, ustanova i udruga koje rade s djeco iz 30 zemalja.

Na svečanosti otvorenja sudionicima Konferencije dobrodošlicu i uspješan rad zaželio je domaćin i gradonačelnik Zagreba - grada prijatelja djece Milan Bandić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, izaslanica Predsjednika RH Zrinka Vrabec Mojzeš, predsjednik Europske mreže Grad prijatelj djece Jan Van Gils, predstojnica Ureda UNICEF- a za Hrvatsku Lora Vidović, predsjednica Saveza društava Naša djeca Aida Salihagić Kadić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika i predsjednica Lokalnog koordinacijskog odbora Jelena Pavičić Vukičević, a prisutnima su se obratili i predstavnici najmlađih – članovi Dječjeg foruma iz Varaždina i Dječjeg vijeća iz Velike Gorice.

Nakon završetka prvog dana rada, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je u palači Dverce, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, sudionike 6. međunarodne konferencije Dijete u gradu.

Sudionici i visoki uzvanici su, među ostalim, imali priliku uživati u povijesnom ambijentu Gornjeg grada uz pjesme i taktove Ansambla Lado.



Vezani tekstovi:


Gradske vijesti - 2012.