clanak False

Otvoren hotel Double Tree by Hilton

20.11.2012.


Zagreb je od danas, nakon gotovo godine dana gradnje i uređenja, bogatiji za još jedan hotel – ovoga puta Double Tree by Hilton, svjetski poznate hotelske grupacije Hilton Worldwide, koji će zagrebačkim turistima nuditi vrhunsku ponudu i uslugu na razini četiri zvjezdice.

Zagrebu je trebao ovakav hotel, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, a svojim smještajem na uglu Ulice grada Vukovara i Radničke, ovom dijelu grada daje sasvim novi urbanistički, kulturološki, sociološki i gospodarski značaj. Double Tree by Hilton svojom će ponudom doprinijeti i nastavku pozitivnog trenda razvijanja turističkog prometa u Zagrebu, dodao je gradonačelnik, a u današnje krizno vrijeme ne treba zanemariti ni činjenicu da je zaposleno i 75 ljudi.

Ovaj hotel drugi je u Hrvatskoj kojim upravlja svjetski poznata hotelska grupacija Hilton Worldwide, istaknuo je na otvorenju potpredsjednik grupacije za istočnu Europu, Izrael, Rusiju i Tursku Didier Martin. Prvi hotel otvoren je u Dubrovniku, dodao je, a potpisan je i ugovor za hotel Marjan u Splitu, koji bi također trebao biti otvoren pod imenom Hilton.

Prema riječima direktorice hotela Karin van den Berg, očekuju se gosti iz cijeloga svijeta, a pogotovo iz Europe i regije. Najbliži Hiltonov hotel tog brenda nalazi se u Rumunjskoj, a u Europi ih ima ukupno 34. Kako je naglasila, ovi se hoteli odlikuju se i novim ekološkim konceptom Hiltona sa standardima zelene tehnologije u gradnji, opremi i ponudi.


Gradske vijesti - 2012.