clanak False

Gastro dani Udruženja ugostitelja Zagreb

15.11.2012.


U okviru manifestacije Gastro dani Udruženja ugostitelja Zagreb, danas je u Green Gold – Kongresnom centru Forum, održana konferencija za novinare na kojoj su, uz domaćine, koje je predstavljao predsjednik Udruženja Nenad Šepak, prisustvovali gradonačelnik Milan Bandić i zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo.

Predsjednik Nenad Šepak zahvalio se zagrebačkom gradonačelniku na dugogodišnjoj dobroj suradnji i potpori te zamjeniku ministra turizma na uvođenju stope od 10 % PDV od 1.1. 2013. i na izmjenama Zakona koje će utjecati na njihovo bolje poslovanje i povećavanje konkurentnosti i kvalitete u turističkoj ponudi Zagreba. Predsjednik Udruženja ujedno je iznio i probleme i poteškoće s kojima se njihovi članovi susreću te izrazio nadu da će im Grad i Ministarstvo izaći u susret u njihovom rješavanju.

Grad Zagreb i Udruženje ugostitelja zadnjih dvanaestak godina imaju dobru suradnju, naglasio je gradonačelnik Bandić na konferenciji, dodavši da se s problemima i prijedlozima koje imaju, a koji spadaju u ingerenciju Grada, predstavnici Udruženja obrate nadležnom gradskom uredu te da će se, na obostrano zadovoljstvo, napraviti sve što je moguće. Također, za sve ono što Gradska uprava ne može samostalno odlučiti, a pozitivno bi utjecalo na razvoj turizma u Zagrebu, nastojat ćemo se dogovoriti s nadležnim institucijama, dodao je gradonačelnik.

Kako se čulo, manifestacija Gastro dani Udruženja ugostitelja Zagreb 2012. uvod je u Kongres ugostitelja Hrvatske koji će se 19. i 20. studenoga održati u Tuhelju.


Gradske vijesti - 2012.