clanak False

Zagrebačko božićno drvce u Berlinu

26.11.2012.


Najsrdačnije vas pozdravljam i sa svima vama dijelim radost Berlinske božićne čarolije ove godine uz Zagrebačko božićno drvce koje je okićeno tradicionalnim hrvatskim suvenirima!
Simbolika licitarskog srca, kojeg vam kao nakit na boru donosimo, a to je poklon grada Zagreba prijateljskom gradu Berlinu, višeznačajno je: licitarsko srce je autohtoni hrvatski proizvod i zaštitni znak grada Zagreba: njime iskazujemo dobrodošlicu i ljubav prema svim ljudima dobre volje!
Neka ovaj božićni dar bude još jedna potvrda našeg prijateljstva i suradnje, Berlina i Zagreba, njemačkog i hrvatskog naroda, neka ova Betlehemska svijetlost obasja mir i našu zajedničku budućnost!
rekao je gradonačelnik Milan Bandić upalivši večeras na berlinskom trgu Gendermenmarkt zajedno s gradonačelnikom Berlina Klausom Wowereitom lampice na božićnom drvcu, daru Grada Zagreba Gradu Berlinu.

Kao izraz prijateljstva i dobre suradnje glavnih gradova Hrvatske i Njemačke, tako je, nakon Beča i Rima, zagrebačko božićno drvce visoko 25 metara zasjalo i na jednom od ljepših berlinskih trgova.

Ceremonija kojoj su prisustvovali brojni uzvanici među kojima veleposlanici Republike Hrvatske i Republike Austrije, predsjednici turističkih zajednica Zagreba i Berlina, gradonačelnici Schladminga i okruga Berlin, te Hrvata koji žive u Berlinu, predstavljeni su hrvatski adventski običaji i sve privlačnija i atraktivnija zagrebačka manifestacija Advent u Zagrebu.

Prije ceremonije na Gendermenmarktu, u berlinskoj Gradskoj upravi gradonačelnici Zagreba i Berlina, Milan Bandić i Klaus Wowereit, potpisom suradnje i prijateljstva potvrdili su dobre odnose dvaju gradova.


Gradske vijesti - 2012.