clanak False

General Markač kod gradonačelnika

28.11.2012.


(Hina) - Hrvatski general Mladen Markač posjetio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji mu je dugogodišnji prijatelj, te ujedno zahvalio građanima Zagreba na potpori koju su mu pružali kad mu je bilo najteže. 

"Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu gradonačelnika i mog prijatelja da porazgovaramo i popijemo kavu te da se podsjetimo na lijepe dane iz prošlosti i da porazgovaramo što ćemo raditi u budućnosti", izjavio je general Markač novinarima nakon susreta sa gradonačelnikom Bandićem.
Naglasio je da i na taj način želi zahvaliti svim Zagrepčankama i Zagrepčanima koji su mu, kako je rekao, u najtežim trenucima dali svu ljudsku i kršćansku potporu. "Svima zahvaljujem na tome što su vjerovali da smo nevini, što su vjerovali u nas i što se na kraju potvrdilo", kazao je general Markač te dodao kako ne može, a da ne istakne kako je svjetska i haška pravda konačno rekla istinu da je hrvatski obrambeni rat pravedan, a da je Srbija bila agresor u Hrvatskoj. 

"Sada se moramo okrenuti boljem životu, a i sam se moram snaći u novim okolnostima", rekao je Markač navodeći da je sloboda za njega još nedokučiva. "Iako sam slobodan, nisam se priviknuo na slobodu i treba mi malo vremena", dodao je.
Zahvalio je gradonačelniku Bandiću na ugodnom razgovoru, a on mu je odvratio kako je general svojim dolaskom počastio Gradsku upravu i njega osobno. 

"Drago mi je da je vitez Domovinskog rata i naš prijatelj, moj prijatelj, došao u Grad nakon sretnog povratka i oslobađajuće presude u Haagu. Nismo ni jednog dana sumnjali u istinitost, čestitost i časnost borbe za hrvatsku opstojnost na čelu s generalima Markačem i Gotovinom. Bili smo cijelo
vrijeme uz njih i bit ćemo ponovno zajedno", kazao je izrazivši zadovoljstvo što je general Markač našao vremena doći u Gradsku upravu i biti sa svojim suborcima i prijateljima. 

Koordinator Odjela za branitelje u Gradskoj upravi, Miodrag Demo rekao je da su generali Markač i Gotovina njihovi prijatelji godinama. "S njima smo bili i ostali iz ove Gradske uprave i nikad ih se nismo sramili nego smo ih uvijek podupirali. Hvala Bogu da su se vratili nazad", kazao je Demo i podsjetio na otvorenje Odjela za branitelje u Gradskoj upravi 2000. kad su ga otvorili generali. Naglasio je i da će gradska uprava predložiti da ih se proglasi počasnim građanima Zagreba. "Mislim da će to biti prihvaćeno u Zagrebu i usvojeno kad to predložimo Gradskoj skupštini", kazao i napomenuo da će Gradsku upravu uskoro zasigurno posjetiti i general Ante Gotovina koji će, uostalom, i nastaviti živjeti u Zagrebu. 

Na zajedničkom sastanku s gradonačelnikom Bandićem i generalom Markačem bio je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco i drugi.


Gradske vijesti - 2012.