clanak False

"Zagrebačka kuća solidarnosti na djelu"

15.12.2012.

S otvorenja "Zagrebačke kuće slolidarnosti na djelu"


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je ZAGREBAČKU KUĆU SOLIDARNOSTI NA DJELU, kućicu na Trgu bana Jelačića ispred koje je kutija u koju može ubaciti kunu svatko tko želi i može, građani, prolaznici, ljudi dobra srca.

U Zagrebačkoj kući solidarnosti na djelu građani će se, također, moći okrijepiti malim zalogajem i toplim napitkom po simboličnim cijenama.

SAV PRIHOD od prikupljenih sredstava bit će podijeljen i dodijeljen CARITASU ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE, UDRUZI SVE ZA NJU i savjetodavnoj liniji za djecu HRABRI TELEFON.

Riječ je o humanitarnoj akciji koja će trajati do Nove godine, a koju je pokrenuo gradonačelnik Milan Bandić s ciljem senzibiliziranja javnosti i pomoći onima koji su u nevolji.

U prigodi otvaranja Zagrebačke kuće solidarnosti na djelu, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se uspješno ostvaruje njegova incijativa za koju je, kako je kazao, ideju dobio za nedavna boravka u Berlinu i susreta s gradonačelnikom Klausom Wowereitom kada je na licu mjesta vidio kako se na sličan način euro po euro skupe znatna sredstva za potrebite.


Gradske vijesti - 2012.