clanak False

Svjetski dan KOPB-a

14.11.2012.


Gradonačelnik Milan Bandić pridružio se danas u Centru Cvjetni obilježavanju Svjetskog dana kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB-a), izdvojivši pritom zabrinjavajući podatak prema kojemu od posljedica pušenja svake osme sekunde u svijetu umre jedna osoba. Bez pušenja naše obitelji i zajednica bili bi zdraviji, bogatiji i sretniji, dodao je gradonačelnik, istaknuvši da on nije pobornik zabrane pušenja, već da treba napraviti odvojene prostore za pušače i nepušače, jer svatko treba imati slobodu izbora.

Prema riječima pročelnika za zdravstvo i branitelje Zvonimira Šostara, građani su danas imali priliku besplatno izmjeriti krvni tlak i provjeriti plućne funkcije u prizemlju Avenue Mall-a, Centru Cvjetni (na razini -1), Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Zagreb u Rockfellerovoj 3 i u Poliklinici za bolesti dišnog sustava Zagreb u Prilazu baruna Filipovića 11.

Podsjetimo, riječ je o javno zdravstvenoj akciji koju organizira Grad Zagreb, Ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Poliklinikom za pbesti dišnog sustava Zagreb, Specijalnom bolnicom za plućne bolesti i Međunarodnom udrugom studenata medicine CroMSIC.


Gradske vijesti - 2012.