clanak False

Obitelj Radović u novom stanu

28.12.2012.


U skladu s najavom gradonačelnika Milana Bandića nakon što je čuo vijest o nesretnoj sudbini šesteročlane obitelji hrvatskog branitelja Zdravka Radovića, obitelj je danas uselila u novi stan u naselju Novi Jelkovec.  


Ključeve stana, u ime Gradonačelnika, predala im je zamjenica Jelena Pavičić Vukičević u društvu s pročelnikom Ureda gradonačelnika Mirom Lacom i kooridnatorom Odjela za branitelje Miodragom Demom. 

- Izmimna mi je čas da vam u ime gradonačelnika mogu predati ključeve stana, najljepšeg blagdanskog dara u kojemu ćete, nadam se, istinski uživati. Ovime je na najbolji mogući način ispunjeno gradonačelnikovo božićno obećanje - rekla je zamjenica Pavičić Vukičević naglasivši da će Grad na čelu s gradonačelnikom poduzeti sve da se za njih iznađe i trajno stambeno rješenje.


U izjavama brojnim novinarima Zdravko Radović teško je govorio od ogromnog uzbuđenja i sreće, a njegova supruga se, uz riječi zahvale na ovako plemenitoj i brzoj pomoći,  prisjećala neizvjesnosti i nedavnih tužnih trenutaka kada su doslovce ostali na cesti.


Podsjetimo, Odlukom gradonačelnika, obitelj Radović stan će koristiti šest mjeseci na temelju Ugovora o privremenom korištenju stana sa zaštićenom najamninom. U međuvremenu, Gradonačelnik će, zajedno sa zagrebačkom HVIDR-om i Ministarstvom branitelja za nesretnu obitelj nastojati iznaći trajno stambeno rješenje.


Gradske vijesti - 2012.