clanak False

Izaslanstvo Subotice kod zagrebačkog gradonačelnika

20.11.2012.


Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas predstavnike Hrvata iz Subotice: predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavena Bačića, ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislava Žigmanova i predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Uz naglasak da su uvijek rado u Zagrebu i da je Zagreb, osim što je glavni grad Hrvatske, ujedno i glavni grad svih Hrvata, gosti su gradonačelniku Bandiću zahvalili na kontinuiranoj potpori vojvođanskim Hrvatima koji ga uvijek s radošću dočekaju.

Gradonačelnik će u veljači, kao i ranijih godina, prisustvovati Prelu mladeži, tamošnjoj poznatoj kulturnoj manifestaciji, a u organizaciji Crvenog križa Zagreba vojvođanski osnovnoškolci, koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku, i iduće će godine nekoliko dana provesti na ljetovanju na hrvatskom Jadranu.

U prijateljskom razgovoru u zagrebačkoj Gradskoj upravi, bilo je riječi i o uređenju i programima Hrvatskog kulturnog centra, te suradnji kulturno – umjetničkih društava mladih iz Vojvodine i Hrvatske.

Uz gradonačelnika Bandića, susretu je prisustvovala zamjenica Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik za financije Slavko Kojić, pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić i voditeljica Služba za međugradsku i međunarodnu suradnju Vesna Šimić.


Gradske vijesti - 2012.