clanak False

Nastupni posjet veleposlanika SAD-a

21.11.2012.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je 21. studenog u nastupni posjet veleposlanika SAD-a Nj.E. Kennetha Herbert Merten-a.

Zahvalivši na prijemu, visoki je gost rekao da je zadovoljan što će ovaj mandat provesti u Zagrebu, gradu za koji ga vežu lijepe uspomene sa prvog dolaska 2008. u prigodi posjeta tadašnjeg predsjednika SAD-a Georgea Busha Republici Hrvatskoj. Kako je rekao, i u veleposlanstvu je čuo samo pohvale Zagrebu kao gradu ugodnog življenja.

Uz riječi dobrodošlice, gradonačelnik Bandić se zahvalio uvaženom gostu na prekrasnim riječima dodavši da će se u Zagrebu ubrzo osjećati kao kod kuće. Tomu će, rekao je uvelike doprinjeti i građani Zagreba poznati po šarmu, ljubaznosti i otvorenosti o čemu svjedoči i gradski grb sa širom otvorenim vratima. Dodao je i to da je ponosan što je gradonačelnik građana Zagreba.

Također, gradonačelnik je istaknuo odlične odnose dviju zemalja te se zahvalio SAD-u na potpori u ostvarenju nezavisnosti Hrvatske, potpori koju i hrvatska i danas osjeća.


Gradske vijesti - 2012.